ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

MB10|ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Α’ Εξάμηνο
7.5 ECTS

Συντονιστής: 
Δημήτριος Ιακωβίδης 

Διδάσκοντες:
Κωνσταντίνος Δελήμπασης, Σαβελώνας Mιχάλης, Δημήτριος Διαμαντής, Μιχαήλ Βασιλακάκης, Δημήτριος Ιακωβίδης.

Πατήστε στο συνημμένο για να δείτε ή να κατεβάσετε το περίγραμμα του μαθήματος.
Επεξεργασία και Ανάλυση Βιοϊατρικών Εικόνων


Περιγραφή:

Στόχος του μαθήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τις έννοιες της επεξεργασίας και ανάλυσης εικόνων, και η παροχή θεωρητικής και πρακτικής γνώσης αναφορικά με μεθόδους και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία και ανάλυση βιοϊατρικών εικόνων. Το μάθημα έχει τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές συνιστώσες. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθηματικές μεθόδους και βασικούς τελεστές / φίλτρα που χρησιμοποιούνται στο πεδίο και πολλά παραδείγματα διαφορετικών ειδών βιοϊατρικών εικόνων και σχετικών προβλημάτων.

Βιβλιογραφία:
Ν. Παπαμάρκος, Ψηφιακή Επεξεργασία και Ανάλυση Εικόνας, Εκδόσεις Κρίκος, 2018 R.C. Gonzalez, R. Woods, Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας, Επιμέλεια: Στέφανος Κόλλιας, Εκδόσεις Τζιόλα, 2018 Ι. Πήτας, Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας, 2001     

Ο τελικός βαθμός προκύπτει από γραπτή τελική εξέταση (100%) που περιλαμβάνει επίλυση προβλημάτων με ανάλυση και υλοποίηση σχετικών μεθόδων  και ερωτήσεις σύντομης απάντησης .